Ara Empuriabrava

PARLEM D’AIGUA DE MAR

Abans de res cal comentar que volia dir, fins ara, aigua salada en piscines residencials, en el passat el manteniment del aigua “saludable” pels banys es feia principalment en base de clor amb tot el que representava de perillós el seu descontrol, També van anar-se introduint manteniments fets en base a determinats productes una mica ja més estudiats vers els seus efectes secundaris, també sistemes físics-químics podríem dir experimentals. Quan fora possible es feien i fan instal·lacions amb sistemes naturals, on diferents plantes i sostrats permeten tindre un aigua adequada per prendre banys amb determinades limitacions, en relació directe amb la seva grandària. Les empreses seguien buscant alternatives que foren possibles tan per la qualitat del aigua, com pel seu manteniment així que també de la instal·lació i d’aquí en sortir el us del que fins ara en diem aigua salada o millor dit de Cloració Salina.

Per aigua de Cloració Salina (per piscines, veure info publicada anteriorment) entenem que es un aigua que porta determinada quantitat sal, segons qui ho digui la quantitat optima de sal varia de 3000 a 4000 ppm (entre 4 i 7 grams per litre) que fa que sigui gairebé del tot potable, sobre tot en la part baixa dels valors comentats, es ben fàcil veure tota mena de ocells remullar-se i beure d’aquesta aigua, així com de les mascotes familiars. (Els valors que es comenten, estan relacionats en que tot i que fem servir aigua potable pel nostre propòsit, aquestes aigües poden tindre diferents composicions que alteren amb la sal que incorporem, la seva conductivitat, que a la vegada modifica el rendiment de la unitat de l’electròlisi, que es la que produeix el clor lliure).

Ara davant de la manca d’aigua dolça, moltes veus surten proposant utilitzar aigua salada de mar, por poc que hi pensem ja veiem que la cosa no es fàcil, per això vàrem anar en el seu dia ha preguntar per aquesta opció a la empresa líder del mercat de piscines i wellness, com es Fluidra, que creiem fora la que ens podria aconsellar millor al respecte, son líders mundials i tenen arreu instal·lacions de tots tipus que ens poden servir com a referencia a les nostres necessitats territorials.

Algunes consideracions pel us d’aigua salada de mar:

  • Com la concentració de sal es de uns 38 grams per litre a la Mediterrània, ens calen equips que puguin resistir las reaccions degudes a aquesta salinitat (especial consideració demanen totes les parts metàl·liques)
  • El control, per dir-ho sanitari, de la qualitat del aigua es bastant exigent.
  • Ens pot caldre renovar l’aigua de mar o bé aigua dolça per afegir quan pertoqui per raons de evaporació i no excedir del 4,7-5% de sal a la nostre piscina
  • També ens cal aigua dolça si volem treure’ns la sal del cos quan acabem el bany, a no ser que tinguem ficada al cap la cançó sapore di sale*.
  • I finalment i no per ser l’últim comentari, menys important, recordem el que es diu al pòster emergència 1. Piscines d’aigua de mar: es permet el seu ompliment total o parcial sempre que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes de sanejament (ja que poden malmetre el funcionament de les depuradores)

Pels que vulguin aprofundir en el coneixement dels requisits de una instal·lació amb aigua de mar acompanyem un document de introducció que ens van preparar gentilment a la empresa Fluidra.

Piscinas de agua de mar (by SC-Fluidra)

 

Cançó original en italià, Sapore di Sale de Gino Paoli https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=cancion+sapore+di+sale+en+espa%C3%B1ol#fpstate=ive&vld=cid:67c276e3,vid:UlGKbJT92Lk,st:0