Ara Empuriabrava

I si tots, aconseguim compartir el mateix objectiu?

Tot i que com diem Empuriabrava no serà mai nostre, recordem que, nostre es el poder-ne gaudir i cuidar-la per properes generacions. Ens imaginem el que podria suposar per a tots nosaltres aconseguir viure amb un entorn que compleixi al màxim el objectius d’un desenvolupament sostenible?

Com es pot treballar per aconseguir el nostre objectiu de una Empuriabrava en verd? de fet, inicialment només seguin les recomanacions de la Agenda 2030/50 ja en tindríem prou, el que passa es que per la singularitat de casa nostre, les coses, més que mai, es tenen de fer d’acord amb l’espai on vivim. Recordem aquí, alguna de les característiques particulars i úniques: la Marina més gran d’Europa, entorn natural inigualable, municipi amb valors històrics de referencia, on el turisme es el motor principal de tot el col·lectiu,+ de 50 nacionalitats, una població inscrita de uns 6000 habitants i fins a 10 vegades més al estiu, cultures i nivells de tota mena, veïns on el cotxe d’anar a comprar el pa costa més que molts habitacles, i dels que en tenen, tenim prou ocupes per ser un mal de cap per veïns i policia, espais força arreglats i espais ben degenerats gairebé un al costat del altre, desafecció i desinterès pel col·lectiu veïnal, del entorn i de la municipalitat.

Tot i el que hem comentat abans, Empuriabrava es casa nostre i es mereix que hi dediquem tots els esforços possibles per aconseguir ser el lloc on tots ens sentim orgullosos de pertany. Així dons amb la nostre Associació AraEmpuriabrava hi treballarem, com hem avançat com un think tank per recollir totes aquelles idees que serveixin per adreçar la nostre societat i que ens condueixin a aconseguir un espai de referencia tant per veïns, residents i visitants.

Si tenim clar que avui per avui no tenim cap altre solució que treballar seguint les recomanacions dels experts, per aconseguir el que els nous temps ens porten, hem dividit en àrees els camps on creiem tenim de aprofundir en busca de una societat amb futur profitós per a tots.

  • De primer, ens cal integrar Empuriabrava amb el seu entorn, avui per avui vivim d’esquena al Parc.
  • Segon, ens cal una Empuriabrava sostenible a tots els nivells.
  • Tercer, ens cal una Empuriabrava amigable per a tothom (veïns, residents i visitants, i per aquest ordre)
  • Quart, ens cal una Empuriabrava conscienciada amb el aigua (totes les aigües) i tot el que representen, buscant solucions i gestionant millor cada una d’elles.
  • Cinquè, ens cal una Empuriabrava amb veïnats cohesionats i on a més tothom tingui el seu espai i es senti orgullós de pertany per a més, cuidar-la i protegir-la.
  • Sisè, ens cal una Empuriabrava on l’urbanisme configuri i permeti, el aconseguir els punts anteriors a més de assegurar que el urbanisme formi part de millorar la estètica del nostre entorn.

Aquesta divisió de àrees de treball la vàrem fer ja fa anys i és evident que podríem fer més apartats, o menys, tampoc el ordre correspon a importància alguna, però el motiu que seguessin sis fora per explicar de forma gràfica, que com totes aquestes àrees estan entrelligades, ja que a lo millor per aconseguir una millora en alguna cosa en espatlles un altre de un altre apartat, i si ho expliquem amb un cub de Rubik a la mà es veu fàcilment els equilibris que ens caldrà fer per aconseguir el objectiu proposat, però es el que ens toca, per fer un futur millor per a tots.