Ara Empuriabrava

Hafencity, Vauban, 13e Paris, …

Un barri autosuficient pot ser el nostre futur? En això s’estan posant moltes esperances a Europa, a AraEmpuriabrava creiem que això pot ser possible, aquí a casa, sí comencem a explicar als nostres conveïns els avantatges que suposarien tant per a veïns, residents de temporada, turistes i tota la societat comarcal i altres. I amb els preliminars, hem començat.

Nosaltres a Empuriabrava, disposem de tot el necessari, a falta d’una sola cosa per aconseguir-ho, i en això és el que estem treballant i treballarem mentre expliquem el que suposarà per a tothom. Cal convèncer els polítics que no segrestin el futur d’Empuriabrava, amb la inacció.

A Alemanya, ja porten anys treballant amb aquesta mentalitat de fer el nostre entorn immediat el més autosuficient possible, hi ha diversos exemples on conèixer i prendre idees. On al verd, pel fet de ser-ho, no li falta cap atractiu.

Un barri a l’aigua, on es van escriure milers d’històries durant anys, ara resplendeix amb nous propòsits i solucions a la ciutadania, aquest és el Hafencity d’Hamburg, que no per ser gran i espectacular no podem deixar, a banda d’admirar, de aprendre com es va pensar, es va crear i evolucionar al que és avui dia.

Si la mida els espanta els convidem a visitar, un altre barri, entre d’altres podria ser el Vauban al sud de Friburg, on només queda el nom del que primitivament va ser, avui per a alguns és el barri més sostenible del món. Del qual ara per ara, és una excel·lent referència per als nostres propòsits.

Amb la vista posada a l’estiu del 24, Paris amb l’experiència i resultats del seu projecte 13e París, és i serà un exemple d’esforç cap al sostenible. També podria ser-ho, a un altre nivell, el Greenwich Millennium Village de Londres. I tants altres barris i pobles de totes mides i perfils.

Que tenen en comú totes aquestes propostes, res o molt poc amb Empuriabrava, però ens ofereixen diverses solucions contrastades amb els objectius que ens proposem, el convertir Empuriabrava en un espai sostenible energèticament alhora que sigui el més amigable possible i aquest és l’objectiu, que ens permeti presentar-nos un dia com a Empuriabrava in green.