Ara Empuriabrava

H2O

Ja hem començat amb un altre apartat del nostre “galimaties” cub Rubik. Aquesta setmana s’han començat els estudis sobre la qualitat de diverses aigües d’Empuriabrava i del entorn proper amb el que convivim. Amb ells el que es pretén és el que anunciàvem al seu dia. Primer, saber on som i amb els objectius inicials “imaginats”, definir el camí a seguir per arribar-hi, considerant sempre, totes les interrelacions que hauran de conviure per aconseguir el màxim d’equilibri i compromís per a l’Empuriabrava amb el marxamo de l’Agenda del 2030.

L’aigua, tot i que font de vida, és un dels elements que no tenen milions de persones i això també podria produir-se aquí, i per diverses raons a Empuriabrava. Cada vegada més, demanem més aigua, i els recursos naturals al seu torn, apart de que son els que son, son poc fiables (volum/calendari), i en el temps van decreixent passant ja, a ser insuficients, i això en una societat, gairebé, envoltada d’aigua!

A Empuriabrava l’aigua salada forma part de la nostra societat de forma molt més partícip del que ens imaginem. Es part de tot el sistema hídric a tots els nivells i al millor podria suposar una opció de futur per a l’esdevenir de la nostra societat.

Es diu que els grans viatges comencen amb un petit pas i això és el que s’ha fet aquesta setmana, prendre mostres amb uns anàlisis primigenis i altres a la tornada de vacances. Llavors a partir dels resultats inicials, propis coneixements i experiències hídriques de la zona del mateix equip investigador, s’aniran configurant els estudis, recomanacions, i passos, per poder disposar d’aigua, fins i tot més enllà del 2030. Els treballs duraran diversos mesos i després, passaran a anys per poder anar analitzant l’evolució del que nosaltres anomenem l’apartat aigua. Independentment d’altres estaments oficials on anirem en el seu moment, per ampliar coneixements, escoltar recomanacions i comentar possibles propostes.