Ara Empuriabrava

Freiburg i Vaubam a Figueres

Al passat divendres 16 de febrer organitzat per IAEDEN / Salvem l’Empordà / El Tren de l’Empordà, tinguérem la sort d’assistir a la xerrada del Ing. Ramon Queralt, expert amb temes mediambientals, celebrada al espai ple de gom a gom, del Ateneu de Figueres. La ciutat de Freiburg va ser la escollida, per explicar-nos com ha anant evolucionant amb el seu compromís verd tant en el centre històric com en els seus barris exteriors. Punt per punt, detall a detall varen anar sortint exemples, explicant el seus propòsits i el que aconseguiren, com el més cridaner: limitar la circulació de vehicles motoritzats en tot l’espai municipal.

Tot i que en el enunciat del cartell es parlava de comparativa Freiburg vs Figueres, i que algú podes pensar de inapropiat, es sobreentén que amb dues ciutats son diferents i que solucions on puguin funcionar a Alemanya a casa nostre no son possibles, però si, i potser, ens poden fer pensar i surtin solucions alternatives que puguin ser adaptades. No cal recordar, que els grans viatges comencen amb un petit pas.

Com gaudirem d’una presentació ben documentada i treballada, l’estona va passar més ràpid del que voldríem per a posteriori tindre més tems de col·loqui, ja se sap que quan es d’interès sempre falta temps.

Cal recordar que AraEmpuriabrava en el seus inicis ja vàrem parlar d’un barri de Freiburg, anomenat Vauban, potser es el més radical en els seus plantejaments però que es un bon exemple per quan volem començar, o bé convertir, un barri sostenible. Acompanyem un enllaç d’un document que trobarem un dia, i que creiem força complert com un resum de tota la evolució del barri nascut on en el seu dia hagueren casernes militars franceses.

https://inarquia.es/obras/barrio-vauban-el-mas-sostenible-mundo/

Va sortir en el col·loqui la situació de Pontevedra com a ciutat espanyola capdavantera en la limitació de circular vehicles motoritzats, cal dir que moltes altres ciutats amb orientacions turístiques han adoptat la idea de reduir al màxim la circulació en el que es el seu espai central.

Acompanyem enllaç https://www.bing.com/ck/a?!&&p=b8f8b2c675004b0eJmltdHM9MTcwODczMjgwMCZpZ3VpZD0wYTVlM2RhNi00NTM5LTZlMzEtMjUyZi0yOWE1NDQ4MDZmZWImaW5zaWQ9NTIzMw&ptn=3&ver=2&hsh=3&fclid=0a5e3da6-4539-6e31-252f-29a544806feb&u=a1aHR0cHM6Ly9lcy5ldXJvbmV3cy5jb20vMjAxOS8wOC8wOC9wb250ZXZlZHJhLWxhLWNpdWRhZC1lc3Bhbm9sYS1zaW4tY29jaGVz&ntb=1