Ara Empuriabrava

Empuriabrava mes amigable a vianants

Tal i com es va anunciar ja han començat els preparatius per la rehabilitació del pont de Falconera. Després que es portés a terme un informe on s’exposava la necessitat de demolir l’actual tauler del pont del carrer Migjorn i substituir-lo per un de nou, ja està tot a punt per iniciar els treballs de renovació.

La rehabilitació del pont de Falconera permetrà guanyar al voltant de 60 centímetres de gàlib respecte a l’actual, sanejar l’estructura del pont, substituir les canonades d’aigua d’amiant per canonades de polietilè i construir noves voreres de transició cap a les voreres del pont, mitjançant rampes d’igual pendent que les de la calçada.

El que els hi demanem es que en compliment de la agenda 2030/2050 i que Vostès varen signar en el seu dia, actuïn en conseqüència per fer una Empuriabrava més amigable creant un “carril per tot tipus de vianants” aprofitant les obres del pont de Falconera.

Com es sap, el pont situat entre el carrer Port Petit i el carrer Migjorn, es troba en una de les vies més transitades d’Empuriabrava, creuant el canal principal i es per aquest motiu que demanem tinguin en consideració aprofitant les obres el arreglar el propi accés dels vianants. Si deixem el costat de muntanya al carril bicis, perquè no fem una zona (com a vorera) pels vianants.

A Empuriabrava ens trobem que tenim carrils bici i en el mateix carrer, els vianants no tenen per on passar i no parlem de les dificultats si necessiten de algun ajut mecànic per desplaçares.

Creiem que ja es hora de pensar en una Empuriabrava amigable on tothom es senti a gust i els vianants no tinguin de barallar-se amb el cotxes. Com dèiem proposem crear un “carril per vianants” des la cantonada de sortida del Càmping Rubina / c. Rhodes, c. Migjorn avinguda Marinada, fins el “nou” pont de Falconera, pel costat mar, potser caldrà treure els baladres, per no perdre espais d’estacionament en la part que coincideix amb el port Grec, que passarien de a bateria a aparcaments en línia. Fent un mínim de càlculs es podria optimitzar la quantitat de places i si caldria tocar algun arbre.

A més es podria sanejar/ordenar tot plegat una mica, ja que tal com es va fer en els seus dies se ha quedat. De fet i potser, fora lo ideal en redefinir tot el conjunt del carrer on sembla que es va desplaçar la part de circulació dels vehicles cap el costat mar. Pensant que aquest tipus d’actuació es tindrà d’anar fent en altres carrers, per exemple c. Llobregat.

En espera de que aquesta proposta sigui estudiada com es mereix i es pugui realitzar aprofitant les obres del pont de Falconera.

Atentament AraEmpuriabrava